Vacature Systeembeheerder

op .

VACATURE SYSTEEMBEHEERDER

8 maart 2017 

 

Is ICT jouw passie? Jij hebt een aantal jaar ervaring binnen de ICT opgedaan en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Doorgroeien en ontwikkelen vind je belangrijk en je hebt behoefte aan vastigheid. Mul ICT Services biedt jou die mogelijkheid.

Wanneer je bij ons in dienst komt, dan hebben wij meteen tal van interessante opdrachten. De omgevingen die je gezamenlijk met je collega’s beheert, laten zich omschrijven van eenvoudig tot complex. Jij hebt en neemt de verantwoordelijkheid, zodat de klanten van Mul ICT Services probleemloos kunnen werken. Ontzorgen en de klant centraal stellen is ons uitgangspunt. Je bent communicatief sterk en je beschikt over de nodige sociale vaardigheden.

Mul ICT Services hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Samen kijken wij met jou naar jouw carrièreplanning en welke certificeringen hierop aansluiten. Om vervolgens de volgende stappen te maken voor een verdere ontwikkeling binnen de ICT. Als systeembeheerder weet jij de verwachtingen van de klanten te overtreffen door altijd te streven naar een 9+ oplossing en ervaring.

 

Wat ga je doen als systeembeheerder?

 • Beheer en onderhoud van systeem- en netwerkomgevingen van diverse klanten;
 • Leveren van ICT-support op locatie en remote;
 • Opzetten van nieuwe systeem- en netwerkomgevingen;
 • Vragen en serviceverzoeken van eindgebruikers oplossen;
 • Ondersteunen van eindgebruikers m.b.t. applicaties en gebruik van hardware;
 • Deelnemen aan diverse lopende projecten.

 

Wat wij vragen.

 • MBO/HBO werk- en denkniveau (minimaal afgeronde MBO niveau 4 opleiding);
 • 3+ jaar relevante werkervaring
 • Je hebt ervaring met het beheer van Windows Server 2012/2016;
 • Je hebt ervaring met VMware, HyperV;
 • Kennis van netwerken, routers, switches, vlans, vpn;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • Goed kunnen werken in een team en openstaan voor feedback;
 • Je bent representatief, zeer service- en klantgericht, ondernemend, nieuwsgierig en gek van ICT;
 • In het bezit van een rijbewijs B.

 

Wat wij bieden.

 • Goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Afwisselende functie met verschillende opdrachtgevers en projecten;
 • Ruime gelegenheid om met de allernieuwste technologie te kunnen werken;
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden;
 • Pensioenregeling;
 • Een gezellig hecht team die elkaar waarderen en ondersteunend zijn;

 

Mul ICT Services is een allround ICT-bedrijf dat actief is op het gebied van (kantoor-) automatisering en informatietechnologie. Mul ICT Services biedt een breed en compleet scala aan diensten en producten. Met ruim 25 jaar ervaring in grote en kleinere organisaties mogen wij ons met recht professionals noemen. Zowel op strategisch-, tactisch- als op operationeel niveau zijn wij voor onze klanten een goede partner. Wij geloven in een dienstverlening die bijdraagt aan het realiseren van bedrijfsdoelen!

Mul ICT Services biedt dienstverlening op het gebied van automatisering: consultancy, projectmanagement, levering hard- en software, installatie, onderhoud en beheer van computers, netwerken, internetverbindingen, fileservers en dergelijke.

Onze missie: Informatie(beveiliging) van organisaties verbeteren en ondersteunen.

Ransomeware Ellende Statistieken - Altijd leuk... of niet?

op .

Ransomeware narigheid!

U weet wel, u klikt ergens op of start een mooi Excel sheetje, een mailtje en POEFFFFF. Alles versleuteld met een prachtmelding dat je mag gaan betalen.

Key words: TeslaCrypt, CryptoWall, TorrentLocker, PadCrypt, Locky, CTB-Locker, Fakben.

Lightbox Image

Zojuist alle signatures van nare sites en ip adressen weer ge-update. 

# Generated on 2016-04-27 07:00:01 UTC

Met onze security bundel blokkeren we actief op ransomeware gemiddeld:

 • ± 150 Domeinnamen
 • ± 750 Url's
 • ± 3000 IP adressen

 

Lightbox Image

 Meer weten over onze security bundel? Stuur een berichtje...

Het nut van een goede back-up

op .

Nog regelmatig komen we bij organisaties waar back-ups onvoldoende op orde zijn. Maar de vraag rijst, hoe belangrijk is een back-up en wat zijn de consequenties?

Dat back-ups belangrijk zijn dat weten we natuurlijk wel. De computer met je belangrijke bestanden, databases, foto’s en dergelijke kan zomaar uitvallen. Tuurlijk, er zijn gespecialiseerde bedrijven die in staat zijn om kapotte harddisks te “reanimeren”, maar daar hangt een prijskaartje aan. Vaak is het eenvoudiger om een goede back-up te hebben of liever nog een “full computer back-up”. Mocht een disk defect raken, of de hele computer uitvallen of zelfs gestolen worden, dan is het mogelijk om snel van die ramp te herstellen.

lockey virus

Een brandje in de serverruimte, aan de andere kant, kan funest zijn voor de gehele organisatie. Zeker ook als de back-up voorziening zich in dezelfde ruimte bevond. Een goede dagelijkse snapshot back-up (fotokopie) van de server op een andere locatie zorgt voor continuïteit.

Een veel gehoord argument is: ”Geen probleem, wij werken in de Cloud en we hebben een kopie lokaal.” Dat is al een mooie eerste stap. Bestanden bewerkt op de pc worden automatisch bijgewerkt in de Cloud. Bijvoorbeeld naar Sharepoint, Dropbox, Google Drive et cetera.

Maar we hebben sinds 2013 te maken met een volkomen nieuwe dreiging. Eén die steeds vaker de kop op steekt en op dit moment veel slachtoffers maakt. Het encryptie virus. De gebruiker wordt misleid, om bijvoorbeeld vanuit de mail een bestand te starten. Trap je erin, dan wordt op de achtergrond je volledige data versleuteld (encrypted). Ook data die je hebt staan in de Cloud! Alle data waar de gebruiker bij kan, kan het virus ook bij. Dus ook de data op servers. Houd daar rekening mee! Zonder de code om de data te ontsleutelen (decrypted), kun je niet meer aan je eigen databestanden.

 

Nu je weet wat het encryptie virus doet, waar wordt het voor gebruikt? Omdat Criminele organisaties daar geld mee verdienen, veel geld. Onderstaand een overzicht van Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van Ministerie van Veiligheid en Justitie.

ncsc

Zoals afbeelding illustreert, wordt er grof geld verdient met deze praktijken. Bovendien zien we een stijgende lijn. Ons advies, zorg voor een goede degelijke back-up!

Enkele tips

Zorg dat de back-up goed is ingeregeld. Dat klinkt vanzelfsprekend maar vaak is dit niet het geval. Denk aan full back-ups, server snapshots, incremental back-ups, configuratie back-ups. Maak een planning om één keer per maand een back-up te restoren en te controleren. Zorg dat gebruikers geen toegang hebben tot de back-up. Denk na over waar (locatie) je je back-up onderbrengt. Bij het vermoeden van een uitbraak, bijvoorbeeld bij een encryptie virus, verbreek direct de internetverbinding.

Cloud desktop: Een veilige schaalbare online werkplek in de cloud.

op .

De “hype” is er nu wel een beetje vanaf en er is ruimte gemaakt voor acceptatie. Organisaties stappen steeds vaker over van een on-premise (op locatie) oplossing, naar een Cloud gebaseerde oplossing. En terecht!

cloud 

Een vaak gestelde vraag: “Is een Cloud desktop zoveel anders dan een normale werkplek?”

Nee… euh ja! Dat moeten we even nuanceren…  

Zo’n 80% van alle werkplekken wordt gebruikt voor “standaard” kantoorapplicaties. Denk aan Outlook, Word, Excel, PowerPoint et cetera. Ook boekhoudprogramma’s zoals: Exact online, Afas, e.d., gecombineerd met CRM-functionaliteit, worden al veelvuldig in de Cloud afgenomen. De wijze waarop gebruik gemaakt wordt van de werkplek, is niet anders dan het gebruik van een vaste computer op het kantoor voorzien van kantoorapplicaties. Het grote verschil zit in het feit, dat nu de werkplek op een server staat in de cloud. In de cloud worden vele werkplekken beschikbaar gesteld. De beheerders zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de hardware en de software en zorgen voor de laatste security- en software updates. Daar hoeft u niets voor te doen! Dat wordt voor u gedaan. U profiteert van de laatste versies, beschikbaar gesteld door leveranciers zoals Microsoft.

Zelfs op een verre strandbestemming waar u geniet van de zon, kunt u eenvoudig gebruik maken van uw online werkplek. Flexibel en veilig!

Kort overzicht van verschillen, voor- en nadelen:

  Kantoor werkplek Cloud werkplek
Eenvoudig werkplek erbij of eraf nee ja
Hardware (monitor, thin client) exclusief inclusief
Licenties ophogen/verlagen wanneer het u uitkomt. nee ja
Investering / kosten ad hoc vast
Beheer exclusief inclusief
Security exclusief inclusief
Backups exclusief inclusief
Flexibel nee ja
Multi Functionals/ printers eenvoudig koppelen ja Ja
Bij diefstal hardware, data verloren                                         ja nee

Is zo’n Cloud werkplek geschikt voor elke organisatie?

Organisaties zijn uniek, dat vooropgesteld. Maar in het algemeen kunt u aanhouden dat Cloud desktop toepassingen interessant zijn voor organisaties met 1 tot plusminus 20 werkplekken waar standaard kantoorapplicaties van toepassing zijn.

Vacature: full-time Allround systeembeheerder

op .

Mul ICT Services is per direct op zoek naar een full-time allround systeembeheerder om ons team te versterken! Ben jij die enthousiaste, klantgerichte systeembeheerder en beschik je over een gezonde dosis humor? Neem dan contact met ons op!

 

Bedrijfsprofiel

Mul ICT Services is een no-nonsense organisatie. Gedreven om ICT op innovatieve wijze aan te bieden bij onze klanten. Zodat onze klanten kunnen excelleren waarin zij goed zijn! Dat doen we op een drietal terreinen: ICT beheer, Consultancy en Informatiebeveiliging. Onze klanten variëren qua grootte van 5 tot 650 werkstations.

Functieomschrijving Allround Systeembeheerder | Mul ICT Services

Samen met het team zorg jij voor de juiste werking van bestaande en nieuwe systemen van de klant op locatie of op afstand. Daarnaast ben je ook bezig met de implementatie van deze systemen. Als systeembeheerder ben je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, integriteit en veiligheid (BIV) van de systemen van de klant. Jij bevordert ook het gebruikersgemak. Je communiceert met de klant en brengt behoeften in kaart.

Werkzaamheden Allround Systeembeheerder | Mul ICT Services

De volgende werkzaamheden behoren tot jouw functie als allround systeembeheerder. Je helpt eindgebruikers met het gebruik van de systemen en beantwoordt vragen. De systeembeheerder herstelt storingen en onderbrekingen in bestaande systemen. Tevens implementeer je nieuwe systemen, waaronder: MS Windows OS, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint en SQL servers. Je hebt kennis van VMWare ESX platformen, desktops, notebooks en server hardware. Daarnaast zijn firewalls, routers en switches netwerk apparatuur je niet vreemd.

Verantwoordelijkheden Allround Systeembeheerder | Mul ICT Services

Je bent verantwoordelijk voor het correct functioneren van de systemen van opdrachtgevers, het signaleren van problemen in deze systemen, de beschikbaarheid en integriteit van systemen en de back-ups. Verder ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verwerking van de ICT meldingen, documentatie, et cetera. 

Profiel Allround Systeembeheerder | Mul ICT Services

De systeembeheerder die wij zoeken heeft een relevante afgeronde MBO4/HBO ICT opleiding en werk-, denkniveau. Beschikt over minimaal 3 tot 7 jaren ervaring in een vergelijkbare functie en heeft het vermogen om zelfstandig te werken. Je hebt kennis van netwerkprotocollen en firewalls, en kennis van hardware zoals: werkstations, servers, raidsystemen, back-up systemen, switches, routers, firewalls et cetera. Je bent up-to-date met de laatste versies van MS Windows, SQL, Office applicaties en Exchange. Bij voorkeur gecertificeerd.

Je bent communicatief sterk in woord en geschrift, klantvriendelijk, klantgericht, dienstverlenend ingesteld en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer en bent woonachtig bij voorkeur in Midden-Brabant.

Wij bieden jou

 • Een prettige werkomgeving!
 • Een marktconform salaris gebaseerd op opleidings-/​ervaringsniveau bij een 40-urige werkweek.
 • Een uniek maandelijks bonussysteem.

Je krijgt een aanstelling gedurende de looptijd van het project (eind 2014) met daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband.​

Informatie

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Dhr.​ R Mul (Directeur) tel.​ 06-140 32 880 of mail je sollicitatie, met CV en motivatie, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Een greep uit onze klanten...

 • logo tilburg university
 • logo liebregts
 • logo redfabric
 • logo dnacharlois
 • logo lbb
 • logo flgroep1
 • logo ctm